Menu

Naszym Szefem Kuchni jest Piotr Jasonek, który osobiście zadba o podniebienia naszych gości. Zdobyte przez wiele lat doświadczenie jako szefa kuchni w warszawskich restauracjach oraz salach bankietowych pozwoli mu na zaspokojenie nawet najbardziej wymagających gości. Polecamy wyśmienite dania z naszej bogatej oferty.

Menu wybierają Państwo według własnego uznania. 

MENU WESELNE:

  •  
  • I ZUPA
  • II DANIE
  • DESER LODOWY
  • III DANIE GORĄCE (SERWOWANE LUB WYDAWANE NA SALI)
  • IV DANIE PO PÓŁNOCY
  • V DANIE ZUPA NA KONIEC
  • PRZYSTAWKI 12 SZT. ZIMNE SAŁATKI
  • NAPOJE GORĄCE (KAWA, HERBATA) – BEZ OGRANICZEŃ
  • NAPOJE ZIMNE – BEZ OGRANICZEŃ
  • LAMPKA WINA MUSUJĄCEGO NA POWITANIE GOŚCI, 
  • CHLEB Z SOLĄ NA PRZYWITANIE PAŃSTWA MŁODYCH
  • OWOCE


 

Zupy

  • TRADYCYJNE FLACZKI WOŁOWE AROMATYZOWANE ŚWIEŻYM MAJERANKIEM
  • ZUPA BOROWIKOWA PACHNĄCA TRUFLAMI I ŚWIEŻYM TYMIANKIEM
  • ZUPA Z SUSZONYCH MAŚLAKÓW Z KWAŚNĄ ŚMIETANĄ
  • ZUPA CEBULOWA FRANCUSKA NA BIAŁYM WINIE Z GRZANKĄ
  • ZUPA TOSKAŃSKA POMIDOROWA
  • ROSÓŁ Z DOMOWYCH KUR
  • BARSZCZ CZERWONY Z PASZTECIKIEM LUB KOŁDUNAMI
  • KREM BROKUŁOWY
  • KREM BOROWIKOWY
  • KREM Z BIAŁYCH I ZIELONYCH SZPARAGÓW
  • KREM Z BIAŁYCH WARZYW Z GORGONZOLĄ I RUCOLOWYM PESTO
  • ŻUR STAROPOLSKI Z SUSZONYMI GRZYBAMI
  • KREM Z CUKINII Z CIASTKAMI FRANCUSKIMI

Dania główne

Dania rybne

  • Pieczony sandacz w sosie kawiorowo szafranowym *
  • Smażony Filet z pstrąga w sosie kaparowym*
  • Roladki z dorsza i łososia wędzonego ze szpinakiem w sosie szczypiorkowym*

Dania z *drobiu

  • Kaczka pieczona w świeżych ziołach i jabłkach  z wytrawnym sosem z suszonej żurawiny*
  • Udo z gęsi Confit  z sosem figowo balsamicznym*
  • Grillowana pierś z kurczaka marynowana w piri piri i sosie sojowym
  • Steki z kurczaka York
  • Roladki z kurczaka z figami suszonymi pomidorami i szynką parmeńska w sosie Green curry
  • Filety kurczaka panierowane w panco i pecorino
  • Sataye z kurczaka marynowane w teriyaki
  • Rolada z kurczaka ze szpinakiem wędzonym boczkiem i kolorowa papryką
  • Pieczony filet z indyka w sosie z mango i trawy cytrynowej

Dania mięsne

  • Fileciki z polędwiczki wieprzowej w sosie z borowików
  • Polędwiczka wieprzowa  sou vide w sosie z sera pleśniowego
  • Roladka z polędwiczki wieprzowej i kurczaka z serem gouda podana z sosem aiwar
  •  Wolno pieczone polędwiczki wieprzowe nadziewane szparagami, suszonym pomidorem i mozarellą podane z masłem z palonego pora
  • Schab z kością faszerowany pieczoną pancetta i porem lub smażonymi grzybami
  • Tradycyjny schabowy smażony na klarowanym maśle
  • Grillowany schab marynowany w czosnku i świeżym tymianku podany z salą verde
  • Pieczony w całości schab ze skóra marynowany w Świeżym rozmarynie podana w sosie z pieczonego czosnku
  • Mini golonki pieczone w miodzie sosie sojowym i musztardzie dijone
  • Steki ze schabu panierowane w pszennych grzankach i szałwi
  • Grillowana karkówka marynowana w musztardzie i pszenicznym piwie
  • Pieczony karczek wieprzowy marynowany w świeżych ziołach podany w sosie grzybowym
  • Duszone w winie i leśnych owocach policzki wołowe podane w sosie własnym
  • Pieczona szpikowana  wołowina podana w sosie z cebuli i żubrówki
  • Pieczona szynka w aromacie gożdzików cynamonu
  • Warkocze z trzech rodzajów mięs z masłem ziołowym

Przekąski gorące

  • Strogonoff wołowy
  • Potrawka ze schabu po cygańsku
  • Curry z indyka z mlekiem kokosowym i cytryna
  • Curry z kurczaka z dynią i brokułami i parmezanem
  • Wołowina po burgundzku
  • Ragu wołowe z zielonymi pomidorami papryka chipotle i pimenton
  • Duszone borowiki w sosie śmietanowym
  • Potrawka z kurczaka z warzywami i portobello

Dodatki do dań gorących

  • ziemniaki gotowane
  • ziemniaki francuskie duszone w maślanej emulsji
  • ziemniaki grillowe pieczone w rozmarynowej oliwie
  • ziemniaki po staropolsku,
  • ziemniaki opiekane w paprykowej oliwie
  • puree ziemniaczane z wasabi i zielonym groszkiem
  • puree z truflami
  • ziemniaki gratin z serem pecorino
  • kasza gryczana masłem i tymiankiem
  • lekkie  kluski francuskie ze szpinakiem
  • tradycyjne kluski śląskie
  • ziołowe kopytka
  • ryż z aromatem limonki i kokosa
  • ryż jaśminowy
  • kasza bul gur ziołami
  • bukiet warzyw z wody
  • fasolka szparagowa z masłem i sezamem
  • mini marchewki w miodzie gryczanym i świeżym maśle
  • buraczki zasmażane z jabłkowym octem
  • kapusta zasmażana z kminkiem
  • szparagi duszone w czosnkowej emulsji
  • czerwona kapusta z suszonymi owocami i czerwonym winem
  • surówki (marchewki, pora, kapusty białej, czerwonej, grecka, z kalafiora, ogórka, ogórka konserwowego i cieciorki, i kolorowej fasoli, kim chi, imbirowa z ogórkiem
  • * Dania za dopłatą 

Przekąski zimne - rybne

Rybne

  • Marynowane matiasy w oleju z cebulą, z suszonymi pomidorami  
  • Wybór szlachetnych ryb wędzonych
  • Roladki z łososia wędzonego z kawiorem i serem
  • Roladka z łososia z mascarpone i kaparami
  • Tatar ze śledzia n pumperniklu
  • Tatar z łososia z pomarańczami
  • Tatar z łososia i miecznika
  • Tatar z tuńczyka z kolendrą
  • Płatki łososia marynowane w białym winie i soku z limonki
  • Mus z wędzonego pstrąga jajkiem przepiórczym i kawiorem
  • Łosoś z włoską kapustą
  • Rolada z sandacza z szyjkami rakowymi
  • Filet z pstrąga w galarecie
  • Dorsz w galarecie szafranowej

Drób

  • Rolada z kurczaka z pistacjami
  • Kaczka faszerowana bakaliami i suszonymi owocami
  • Kurczak z owocami pod delikatna galaretka pomarańczową z piri piri
  • Terina z kurczaka z puszystym omletem i rodzynkami
  • Terina z kurczaka z oliwkami i kaparami
  • Carpaccio z piersi kaczej z borówkami
  • Pasztet z gęsich wątróbek z galaretką burgund i marynowanymi borowikami
  • indyczka z owocami w maladze
  • Mus z wędzonego kurczaka z pistacjami i koniakiem
  • Tymbalik z kurczaka i gęsi z prażonymi z aromatem prażonych orzechów

Mięsne

  • Kompozycja soczystych pieczonych i wędzonych mięs (karkówka, boczek, schab z morelą i śliwką, szynka, kabanosy, pasztet).
  • Rolada wieprzowa ze smardzami i zielonym pieprzem
  • Schab faszerowany musem chrzanowym
  • Rolada cielęca nadziewana duszonym szpinakiem
  • Roladka wieprzowa z pomidorami suszonymi
  • Sezonowana wołowina
  • Roladka z polędwiczek wieprzowych i piersi z kurczaka
  • rolada z dziczyzny z boczkiem
  • rolada z rostbefu z kremem czosnkowym
  • tatar wołowy z marynowanymi grzybami
  • wołowina blue z parmezanem i kaparami pedrizo
  • rostbef pieczony na różowo z ciemnym Pesto i rukolą
  • cielęcina z musie kaparowym
  • delikatny schab podany na musie tuńczykowym
  • wędzone w sianie polędwiczki wieprzowe podane na Pesto pomidorowym
  • ozorek z kruchymi warzywami
  • nóżki wieprzowe doprawione świeżym czosnkiem i pietruszką
  • Kisz z pora i szynki parmeńskiej
  • Kisz ze szpinaku koziego sera i salami pikante
  • Pasztet z królika z koprem włoskim

Sałatki

  • Grecka z serem feta i pomidorami cherry
  • capresse z mozarelli ze świeżymi pomidorami i bazylią skropiona oliwą z oliwek
  • szpinakowa z grillowanym boczkiem i dresingiem malinowym i granatem
  • ostre penne z kurczakiem i ruccolą
  • orichette z grillowanym boczkiem pesto i chrzanem
  • z grillowana dojrzewająca wołowina kiełkami mung i młodym groszkiem
  • z selera naciowego z czerwoną fasolą
  • z płatkami parmezanu i grillowanymi krewetkami
  • sałata cezar
  • brokułowa z serem pleśniowym i gotowaną szynką z dodatkiem świeżej papryki
  • Deski serów z owocami i orzechami,
  • Tradycyjna jarzynowa

Dodatkowo

Deska szlachcica

Live cooking

5 MIĘS DO WYBORU

  • prosię pieczone w całości i serwowane w płomiEniach
  • pieczone udźce wołowe lub cielęce
  • pieczony w całości baran
  • jagnię pieczone w całości
  • pieczony i flambirowany udziec ze strusia
  • żeberka pieczone
  • gęsi confit
  • kaczki w całości
  • udziec barani
  • udziec jagnięcy
  • kark wołowy
  • dojrzewający antrykot wołowy
  • golonka bez kości
  • zrazy wołowe
  • kapusta zasmażana
  • kapusta i ogórek kiszony
  • surówki
  • ziemniaki gotowane
  • kopytka
  • ziemniaki opiekane
  • kasza gryczana
  • 2xsurówka
  • 2xdodatki

10 ZŁ ZA OSOBĘ

 

Deska myśliwego

  • dzik pieczony w całości serwowany w ogniu
  • pieczona w całości sarna
  • pieczony udziec z jelenia
  • pieczony udziec z łosia
  • szynka z dzika w sosie
  • zrazy z dzika
  • pieczony w cieście francuskim comber z sarny
  • duszone grzyby
  • bigos myśliwski
  • gołąbki z kaszą gryczaną
  • pyzy ziemniaczane
  • kopytka
  • ogórek kwaszony
  • kapusta kwaszona

15 ZŁ ZA OSOBĘ

 

Dodatki do stołu wiejskiego

  • Faszerwoane Prosię - 1200 zł
  • Pieczony Indyk - 400 zł
  • Gęś Cała - 400 zł
  • Jagnię - 1500 zł

Stół myśliwski

  • SZYNKA Z DZIKA
  • SCHAB Z DZIKA
  • KIEŁBASY Z SARNY I DZIKA
  • PASZTET Z ZAJĄCA
  • COMBER Z SARNY
  • DZIKA KACZKA FASZEROWANA W CAŁOŚCI
  • GRZYBY MARYNOWANE
  • OGÓRKI KISZONE
  • CHRZAN
  • ŻURAWINA
  • CHLEBY WIEJSKIE

15 ZŁ ZA OSOBĘ

Stół rybny

  • RYBY PIECZONE W CAŁOŚCI
  • KREWETKI
  • RAKI
  • HOMARY
  • RYBY WĘDZONE
  • SAŁATKI RYBNE

15 ZŁ ZA OSOBĘ