Dania główne

Dania rybne

  • Pieczony sandacz w sosie kawiorowo szafranowym *
  • Smażony Filet z pstrąga w sosie kaparowym*
  • Roladki z dorsza i łososia wędzonego ze szpinakiem w sosie szczypiorkowym*

Dania z *drobiu

  • Kaczka pieczona w świeżych ziołach i jabłkach  z wytrawnym sosem z suszonej żurawiny*
  • Udo z gęsi Confit  z sosem figowo balsamicznym*
  • Grillowana pierś z kurczaka marynowana w piri piri i sosie sojowym
  • Steki z kurczaka York
  • Roladki z kurczaka z figami suszonymi pomidorami i szynką parmeńska w sosie Green curry
  • Filety kurczaka panierowane w panco i pecorino
  • Sataye z kurczaka marynowane w teriyaki
  • Rolada z kurczaka ze szpinakiem wędzonym boczkiem i kolorowa papryką
  • Pieczony filet z indyka w sosie z mango i trawy cytrynowej

Dania mięsne

  • Fileciki z polędwiczki wieprzowej w sosie z borowików
  • Polędwiczka wieprzowa  sou vide w sosie z sera pleśniowego
  • Roladka z polędwiczki wieprzowej i kurczaka z serem gouda podana z sosem aiwar
  •  Wolno pieczone polędwiczki wieprzowe nadziewane szparagami, suszonym pomidorem i mozarellą podane z masłem z palonego pora
  • Schab z kością faszerowany pieczoną pancetta i porem lub smażonymi grzybami
  • Tradycyjny schabowy smażony na klarowanym maśle
  • Grillowany schab marynowany w czosnku i świeżym tymianku podany z salą verde
  • Pieczony w całości schab ze skóra marynowany w Świeżym rozmarynie podana w sosie z pieczonego czosnku
  • Mini golonki pieczone w miodzie sosie sojowym i musztardzie dijone
  • Steki ze schabu panierowane w pszennych grzankach i szałwi
  • Grillowana karkówka marynowana w musztardzie i pszenicznym piwie
  • Pieczony karczek wieprzowy marynowany w świeżych ziołach podany w sosie grzybowym
  • Duszone w winie i leśnych owocach policzki wołowe podane w sosie własnym
  • Pieczona szpikowana  wołowina podana w sosie z cebuli i żubrówki
  • Pieczona szynka w aromacie gożdzików cynamonu
  • Warkocze z trzech rodzajów mięs z masłem ziołowym

Przekąski gorące

  • Strogonoff wołowy
  • Potrawka ze schabu po cygańsku
  • Curry z indyka z mlekiem kokosowym i cytryna
  • Curry z kurczaka z dynią i brokułami i parmezanem
  • Wołowina po burgundzku
  • Ragu wołowe z zielonymi pomidorami papryka chipotle i pimenton
  • Duszone borowiki w sosie śmietanowym
  • Potrawka z kurczaka z warzywami i portobello

Dodatki do dań gorących

  • ziemniaki gotowane
  • ziemniaki francuskie duszone w maślanej emulsji
  • ziemniaki grillowe pieczone w rozmarynowej oliwie
  • ziemniaki po staropolsku,
  • ziemniaki opiekane w paprykowej oliwie
  • puree ziemniaczane z wasabi i zielonym groszkiem
  • puree z truflami
  • ziemniaki gratin z serem pecorino
  • kasza gryczana masłem i tymiankiem
  • lekkie  kluski francuskie ze szpinakiem
  • tradycyjne kluski śląskie
  • ziołowe kopytka
  • ryż z aromatem limonki i kokosa
  • ryż jaśminowy
  • kasza bul gur ziołami
  • bukiet warzyw z wody
  • fasolka szparagowa z masłem i sezamem
  • mini marchewki w miodzie gryczanym i świeżym maśle
  • buraczki zasmażane z jabłkowym octem
  • kapusta zasmażana z kminkiem
  • szparagi duszone w czosnkowej emulsji
  • czerwona kapusta z suszonymi owocami i czerwonym winem
  • surówki (marchewki, pora, kapusty białej, czerwonej, grecka, z kalafiora, ogórka, ogórka konserwowego i cieciorki, i kolorowej fasoli, kim chi, imbirowa z ogórkiem
  • * Dania za dopłatą